VARMEPUMPE TIL HJEMMET 

Få varme fra luften eller jorden med en varmepumpe

En luft/vand-varmepumpe eller et jordvarmeanlæg er sund fornuft til din bolig. Set i forhold til gas- og oliefyr sparer du mange penge på opvarmning og varmt vand med en varmepumpe. Samtidig gør du en indsat for klimaet. Med en luft til vand varmepumpe omsætter du energien der er i luften til varmt vand som du fordeler rundt i huset. Du tager altså noget kold luft og omdanner til varme og det gør du med en varmepumpe som koster mindre i energi end hvad den leverer af varme og energi. Varmepumpen tjener derfor sig selv ind igen over tid.

Luft/vand

Luft/vand varmepumpen udnytter varmeenergi i luften udenfor til at give varme indenfor. Også når det er koldt og frostvejr. Vi har været lidt inde på det, men med en varmepumpe som er beregnet til at suge energien ud af luften og omdanne det til varmt vand i rørene. På denne måde udnytter man en af jordens ressourcer som ikke nødvendigvis lige ligger til højrebenet at udnytte. Derfor er det smart - og tilmed en billig og sund løsning for miljøet, klimaet og planeten.

Jordvarme

Jordvarmen udnytter temperaturforskelle til at trække varme ud af jorden ved hjælp af lange energislanger, gravet ned i haven. Dette er en mere omfattende energioptimeringsform. Ikke så meget på grund af løsningen og det den giver, men mere i forhold til forarbejdet med jordvarmeanlægget. Haven skal graves op og slangerne skal lægges ned. Udover den ”traditionelle” måde at anlægge et jordvarmeanlæg, skal det også nævnes at man faktisk kan hente varmen fra lodrette energirør, som kan være op til 100-150 meter dybe. Dette er en dyrere måde end traditionel jordvarme, og der stilles større sikkerhedskrav til anlæggelsen pga. grundvandet. Fordelen ved denne metode er, at man kan have et jordvarmeanlæg uden at have en stor have med masser af plads. Det er en metode som anvendes meget i Sverige, hvor de har døbt metoden ”Bjergvarme”.

Når udgravningen og installationsdelene er overstået og det bliver sat til, så har du et fantastisk jordvarmeanlæg med billig og grøn energi til husstanden. Bedre Bad - Bedre Energi Nibe er specialister indenfor anlæggelse af jordvarmeanlæg og vi kan sagtens hjælpe dig. Igen, vi står for alt det praktiske med at booke rendegraver og få slangerne gravet ned til installation og sammenslutning af jordvarmeanlægget.

Installation og drift

Gravearbejdet gør installationen af jordvarme dyrere end en luft/vand varmepumpe, men til gengæld er driften billigere. Tal med os i Vokslev A/S, Bedre Bad – Bedre Energi Nibe; vi er certificeret af Varmepumpeordningen, VPO, og kan rådgive dig til den bedste løsning. Uanset om du vælger jord- eller luft/vand, vil et varmepumpeanlæg, der er tilpasset det danske klima, sikre dig lave driftsomkostninger, optimal varmekomfort og høj driftssikkerhed.

Vi arbejder hos Bedre Bad – Bedre Energi Nibe med begrebet totalløsning. Det betyder at uanset hvilken varmepumpe løsning du vælger, så står vi klar lige fra rådgivningsfasen til den færdige pumpe er installeret og klar til brug. Vi overtager alt koordinering mellem leveringer og diverse håndværkere. På denne måde kan vi sikre dig den bedst mulige løsning og service undervejs. Vi forlader først projektet, når installationen fungerer 100% og kunden er tilfreds.

Hvad koster en varmepumpe?

Et jordvarmeanlæg koster (foruden eventuelle radiatorer) i omegnen af 120.000 – 170.000 kr. Den høje pris skyldes det store gravearbejde, og de mange meter jordslanger, pumper, kompressor, varmeveksler, ventiler og andet automatik som skal installeres.

Luft til vand varmepumper er installationsmæssigt typisk en billigere løsning med en pris på omkring 100.000 – 120.000 kr.

Luft til luft varmepumper er velegnede til sommerhuse, og har en forholdsvis lavere installationspris på omkring 40.000 – 50.000 kr.

Som det kan læses ud fra ovenstående, så kan prisen på en varmepumpe installation variere meget alt efter pumpetypen. Yderligere har også husets beliggenhed og jordforholdene en påvirkning på prisen. Kontakt Bedre Bad – Bedre Energi Nibe, og få et uforpligtende tilbud på en varmepumpe løsning til din bolig.

Jordvarmeeftersyn

Vi er VPO-certificeret til at udføre det årlige lovpligtige jordvarmeeftersyn.

Kontakt Søren Svenningsen, tlf. 51 57 17 43, for yderligere information om varmepumper.

Vi er medlem af:

jordvarme ordningen

 Her finder du relevant information relateret til energi: